Meer eigenaarschap bij Alliander

‘’We wilden naar een organisatie van professionals, die voortdurend verbetert. Er is toen een verbetertraject gestart voor MT, teamleiders en alle medewerkers. We merkten dat dit veel lucht heeft gegeven. Er hangt een andere sfeer, meer samenwerkend.’’ Daan Schut, directeur Alliander Asset Management.

THEMA’S:
  • Medewerkers meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid laten pakken.
  • Het MT meer zichtbaar laten zijn en meer eenheid uitstralen.
  • Betere samenwerking tussen teams, ieder bewust van eigen rol.
  • Meer verbinding tussen MT en middenkader.
  • Teammanagers en managers ontwikkelen een nieuwe, coachende leiderschapsstijl.
SESSIES VOOR MT EN TEAMS, TRAINING VOOR ALLE MEDEWERKERS:

In een serie MT sessies is het huidige en gewenste leiderschap onderzocht. In een ‘opstelling’ werd het MT zich bewust van de onderlinge samenwerking. Er zijn afspraken gemaakt om tot meer synergie te komen. Daarnaast zijn de managers getraind op zowel hun persoonlijke performance, als op een heldere én coachende stijl van leidinggeven. In gezamenlijke sessies van MT en middenkader zijn de onderlinge verwachtingen besproken en de wijze van werken is afgestemd op elkaar.
Ondertussen werkten de medewerkers continu aan een verbetering van hun performance tijdens trainingen, coaching en tussentijdse praktijkopdrachten.
In teamsessies zijn visie en werkwijze van het team besproken en aangescherpt, interne klanten gaven feedback en hebben de teamleden zowel persoonlijk als team met elkaar gebouwd aan een betere performance.

RESULTAAT:

Het MT en de teammanagers zijn gegroeid in samenwerking. Er is meer focus op het leveren van teamdoelen. De medewerkers en managers zijn sterker geworden in open communicatie, eigenaarschap en verantwoordelijkheid geven en nemen. Ieder doet wat ie geacht wordt te doen in zijn nieuwe rol. Er zijn afspraken gemaakt tussen teams om beter samen te werken en om elkaar meer te helpen zodat de klant optimaal bediend wordt.

Co den Hartog, manager beleid: ‘’Door dit traject is veel energie aangeboord. Er hangt een andere sfeer, minder botsend. Grootste verandering is dat de samenwerking een stuk vlotter gaat, er is een betere band. Mensen nemen even de tijd om te begrijpen wat de ander zegt en dat geeft meer kracht om samen dingen te doen.’’

Doe de “organisatiescan” of vraag een gratis “inspiratiesessie” aan!

Of kom naar LAB Nieuw Organiseren op 3 oktober 2017 en ontdek hoe je nieuw organiseren in jouw bedrijf kunt implementeren! Schrijf je wel in want het aantal plekken is beperkt.

Neem contact met ons op:

+31 (0)6 53 21 89 38
info@nextlevelorganiseren.nl

INSCHRIJVING:

Verstuur verzoek